Skoda Octavia II is wereldwijd succes

Skoda Octavia II GreenLine
De tweede generatie Octavia doet het goed, Skoda heeft er reeds 1,5-miljoen exemplaren van geproduceerd.

Op 13 december rolde in de fabriek van Mlada Boleslav de 1,5-miljoenste Octavia van de tweede generatie van de band, het jubileumvoertuig is een witte Octavia Combi GreenLine. De Octavia II wordt sinds 2004 gebouwd en mag dus als een groot succes worden gezien. De Octavia is volgens Skoda dan ook al 15 jaar het hart van Skoda, een echte ‘Simply Clever’-auto: ruim, praktisch, gezinsvriendelijk en betaalbaar. Het model speelt dan ook een essentiële rol in de groeistrategie van het merk.

Skoda denkt natuurlijk ook aan de toekomst, zo denkt het met de Octavia Green E-Line aan de verdere ontwikkeling van elektromobiliteit. In Tsjechië rijdt sinds deze herfst een testvloot van tien wagens rond om praktijkervaring op te doen met de elektrische aandrijving. Daarnaast wordt ook al aan de opvolging van de Octavia gedacht, de MissionL en VisionD Concepten moeten de voorbodes worden voor de volgende generatie Octavia.

Lees hier onze rijtest met de Skoda Octavia GreenLine.

Test Skoda Octavia GreenLine

Deel dit bericht:

2 reacties op "Skoda Octavia II is wereldwijd succes"

  1. TDB 15-12-2011 om 11:55

    Met reden! Simply clever!

  2. ML 16-12-2011 om 13:35

    Goed merk, superb is echt .. superb :p

Reageer

Reactie aan het plaatsen...