Frankfurt ’11: Lotus Exige S

Lotus Exige S
Een van de drie beloofde primeurs op de stand van Lotus is de Exige S.

Naast de Elise S en de Evora GTE staat in Frankfurt de nieuwe Lotus Exige S. Geen downsizing bij Lotus, maar eerder upsizing aangezien de 1.8-liter vervangen werd door de krachtbron uit de Evora. Voortaan beschikt de Exige S dus over een 3.5-liter V6, quasi een verdubbeling van cilinderinhoud.

Een grotere motor brengt ook een iets hoger gewicht met zich mee: 1.080 kg in plaats van 935 kg. De achterkant van de wagen werd bovendien iets verlengd om de motor te kunnen herbergen. De middenmotor levert een vermogen van 350 pk, het motorkoppel bedraagt 400 Nm. Hoewel de wagen zoals eerder gezegd iets zwaarder werd, gaat hij nog steeds als een raket. Slechts 3,8 seconden zijn nodig voor de sprint naar 100 km/u.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...