Plant McLaren 5 nieuwe modellen?

McLaren MP4 12C
Volgens bronnen plant McLaren vijf nieuwe modellen in evenveel jaar.

Volgend jaar staat de McLaren MP4-12C bij de dealers, sinds lange tijd nog eens een McLaren die volledig alleen werd ontwikkeld. Maar het merk is niet van plan om het hierbij te laten, het dealernetwerk wordt volop uitgebreid en daar moeten natuurlijk verschillende modellen staan voor de klanten. De MP4-12C zal in een beperkte oplage van 1.000 stuks per jaar gebouwd worden, er is dus nog wel wat ruimte voor andere modellen.

McLaren zou werken aan een instapmodel ter waarde van 100.000 euro, dit model zou de concurrentie moeten aangaan met de standaard Porsche 911. Daarnaast zou er ook een hardcore, lichtgewicht versie komen van de MP4-12C om de concurrentie met de 458 Challenge en Porsche 911 GT2 RS aan te gaan. Maar er zijn nog mogelijkheden: zo zou er ook een cabrioversie kunnen komen. Enkel een SUV lijkt uitgesloten, McLaren heeft eerder al bevestigd dat het enkel sportwagens zal bouwen. Liefhebbers zullen nog even geduld moeten hebben, de volgende jaren zal het duidelijk worden welke modellen het merk nog in petto heeft. Misschien krijgen we al een voorproefje op het autosalon van Genève in maart. (Via: MotorAuthority)

McLaren Dealer

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...