Eerste foto: nieuwe Renault Clio 4


De eerste foto van de nieuwe Renault Clio, intussen al de vierde generatie, is opgedoken op het internet.

Autosblog.fr kreeg enkel deze foto opgestuurd en moet het zonder verdere informatie stellen. Echt veel meer info kunnen wij op dit moment ook niet verstrekken. Misschien brengt Renault deze nieuwe Clio al mee naar het autosalon van Parijs? Ongeveer anderhalf jaar geleden kreeg de Renault Clio een facelift. Intussen hebben we de Renault Clio GT uitvoerig getest.

De Renault Clio is een compact model, speciaal gemaakt voor in de stad. De meest milieuvriendelijke versie, de eco², beleefde zijn première op het laatste autosalon van Brussel. Het zou dus goed kunnen dat er een nieuw model aan zit te komen. En wie weet welke vreemde gadgets we daarop terug zullen vinden…

Over het design valt er momenteel nog niet veel te vertellen. We zien dat de Clio 4 op deze afbeeldingen duidelijk zijn vormen behouden heeft, maar er een stuk frisser uitziet. Dit komt onder meer door zijn nieuwe snuit, die er best wel vrolijk uitziet. Op gebied van motoren verwachten we aan de benzinekant een instapmotor die 1.2 liter groot is en over 75 pk beschikt. Afsluiten doet het benzinegamma met de Renault Clio RS, die 203 pk levert. Dieselen kan met vermogens tussen 75 pk en 105 pk.

Nieuwe Renault Clio 4

Deel dit bericht:

4 reacties op "Eerste foto: nieuwe Renault Clio 4"

 1. Bart Deceuninck 18-08-2010 om 23:48

  Volgens “andere” bronnen gaat zij er zeker NIET zo uitzien…

 2. Bart Deceuninck 18-08-2010 om 23:52

  Sorry, denk meer in de richting van de “DESIR” … want Renault wil ’n meer speciale (lees :
  unieke, spraakmakende,… ) stijl en dus niet een Meganachtige… en 2012 is nog ver…

 3. pghagen 04-01-2012 om 14:40

  Heb inderdaad meerdere ‘concepten’ gezien op het net, maar ze wijken nog steeds af van elkaar. Dus wachten op de definitieve versie. Leuk dat Renault het saaie burgerlijke Nissan-achtige Clio III model heeft verlaten en weer oorspronkelijke modellen ontwerpt. Wat ik echter van de Clio IV heb gezien kan mij nog niet echt bekoren. Te veel een ‘patserige SUV’ achtige wagen.
  Voor mij blijft de laatste versie van de Clio II nog steeds de mooiste Clio. Niet te groot, niet te klein, Sjiek en ook sportief tegelijk. De ronde achterruit maakte deze Clio heel speciaal. P.Hagen / Amsterdam

 4. MRM 04-01-2012 om 14:51

  Deze schets lijkt mij behoorlijk realistisch wel. 
  Onlangs kregen we tijdens een presentatie van Renault zelf te horen dat de nieuwe Clio goed zal gaan gelijken op de nieuwe Twingo.
  En bij deze schets is het concept van speelse koplampen met 2 mistlichten bij ook geïntegreerd. En dat is bij de Twingo ook het geval.  

Reageer

Reactie aan het plaatsen...