Lotus Exos T125: verdacht veel weg van F1-bolide

Lotus Exos T125
Lotus bouwt kleine, lichte en krachtige wagens die keihard vooruit gaan. De Exos T125 voldoet hier ook aan, maar gaat een stapje verder dan de andere modellen.

De Lotus Exos T125 weegt namelijk amper 650 kg. De wagen zou tussen de € 750.000 en € 1.000.000 kosten en beschikt over maar liefst 650 pk, afkomstig van een 3.5-liter grote V8 van Cosworth. Wie het rechterpedaal vloert, zal merken dat de naald van de toerenteller pas in het rood treedt vanaf 10.300 toeren – 10.800 indien het nodig zou zijn. Allemaal mooie cijfers die deze wagen direct doen thuishoren in een select clubje van hypercars.

Al hoort dit model toch niet direct thuis in het rijtje hypercars. Eén zitplaats is namelijk bitter weinig en de wagen ziet er identiek hetzelfde uit als een F1-wagen. De wagen beschikt over een semi-automatische versnellingsbak met schakelflippers aan het stuur. F1, anyone?

Maar of deze Lotus Exos T125 nu thuishoort bij het rijtje hypercars of niet, het ziet ernaar uit dat hij een geweldige rij-sensatie zal opleveren. Dankzij het beperkte gewicht en de uitstekende aerodynamische eigenschappen zou deze Exos T125 alleszins snel de bocht om moeten kunnen en een subliem acceleratiegevoel moeten opleveren. Het gewicht kon zo laag gehouden worden door het gebruik van koolstofvezel.

De kleurstelling hoeft niet in het blauw zoals hierboven. Sympathisanten kunnen kiezen uit een combinatie van klassieke Lotus-kleuren met onder meer groen/geel en geel. Van de Exos T125 zullen er slechts 25 exemplaren geproduceerd worden. Kopers behoren direct tot de Exos owners’ club, die rijders zal begeleiden. Onder meer Mika Häkkinen en Jarno Trulli zijn lesgevers. Tegen de lente van 2011 verwachten we het eerste model. (via WCF)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Lotus Exos T125: verdacht veel weg van F1-bolide"

  1. Kristof L 11-08-2010 om 20:49

    Wel niet echt streat-legal… voorlichten etc?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...