Lexus LF-A Nurburg Edition op komst?


Binnenkort zal Lexus deelnemen aan een endurace race op de Nürburgring. De wagen waarmee gestreden wordt zal uiteraard niet standaard zijn, op basis van het competitiemodel zou er misschien een speciale editie gebouwd worden.

Naar verluidt zouden de aanpassingen aan de Lexus LF-A vooral aerodynamisch zijn, toch zou er een vermogensstijging van 10 pk plaatsvinden. Dit komt wellicht door een grondige revisie van het uitlaatsysteem. Verder zal er achteraan een grotere spoiler gemonteerd worden, aan de voorkant komt er een nieuwe luchtsplitter die het bochtenwerk moet verbeteren.

Deze speciale editie zou verkrijgbaar zijn in vier verschillende kleuren, waaronder het oranje hierboven. Verder kan je als klant kiezen tussen mat zwart en glanzend zwart. De vierde kleur is niet gekend, wie weet wordt het wel wit, zo kennen we de Lexus LF-A namelijk het beste. Even ter herinnering: de Lexus LF-A beschikt over 552 pk uit een V10-motor en doet nul naar honderd in 3,7 seconden. Hij legt amper 1.480 kg in de schaal. (via AB)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Lexus LF-A Nürburg Edition op komst?"

  1. Mrnix 16-03-2010 om 18:39

    en WAAROM is die auto zo duur 🙁

  2. MRM 16-03-2010 om 18:56

    De exotische, maar vooral lichtgewicht materialen kosten heel wat!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...