Preview: Citroen C3


De huidige C3 gaat al een tijdje mee, tijd voor een preview van de volgende generatie dus!

En die preview ziet er schitterend uit. Citroën wil met deze wagen duidelijk het statement maken een van de betere autoconstructeurs te zijn op het gebied van kleine stadswagens.

Net zoals bij de C4, zullen er 2 versies van de C3 bestaan, die elk een verschillende groep consumenten zouden moeten aanspreken. De praktische 5-deurs-versie zal een traditioneel uiterlijk hebben, terwijl dat van de 3-deurs-versie eerder uitdagend zal zijn voor jongere kopers.

De koplampen zijn redelijk groot, waardoor de wagen smaller lijkt. Designers hebben gezorgd voor een hoge achterkant met grote koplampen. Het dak krijgt een andere kleur dan de rest van de wagen. De kleurencombinatie kan allicht door de klant gekozen worden.

Waarschijnlijk zal Citroën voor de bouw van de C3 gebruik maken van het platform van de Peugeot 207, voor een betere controleerbaarheid van de wagen.

De kans is groot dat er ook een ietwat performantere versie van de C3 zal komen. Om tegen de Opel Corsa OPC te kunnen concurreren, zal deze versie ongeveer 175Pk moeten leveren en over een goede wegligging beschikken. Ook de plannen om een C3 Pluriel te maken zijn nog steeds in leven.

Deze stadswagen zal pas in Oktober onthuld worden, dus pas dan kunnen we alle definitieve details meedelen. (via)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: Citroën C3"

  1. Badeceu1 14-01-2009 om 3:10

    Waaaaaaaaaaaaaauw

Reageer

Reactie aan het plaatsen...