Upgrade voor Lotus Elise en Exige

Lotus Elise Supercharged SC 2008
Lotus is klaar voor het modeljaar 2008, het belangrijkste nieuws is de komst van de supercharged Elise SC met 220 pk en een 240 pk sterke Exige S.

De nieuwe Elise SC, die naast de Elise S en Elise R leverbaar zal zijn, heeft dezelfde motor als de Elise R, maar dan mét compressor. Dit zorgt voor 220 pk, een 0-100 tijd van 4,6 seconden en een top van 240 kilometer per uur. Je kan de Elise SC herkennen aan de nieuwe achterspoiler en aan de andere lichtmetalen velgen.

De vorige Exige S was met 225 pk niet slecht bedeeld, maar met de komst van de Elise SC moest het gat tussen beide natuurlijk weer wat groeien. De Exige S is vanaf nu leverbaar met een ‘Performance Pack’ die ervoor zorgt dat de Exige S over 240 pk beschikt. Hiermee kan de Exige S naar 100 sprinten in 4,2 seconden en een top realiseren van 245 kilometer per uur.

De Exige S is volgens Lotus de ‘extreme track machine’, daar waar de Elise SC een ’superemely fast road car’ is. Er zit in ieder geval een behoorlijk verschil in rijgevoel tussen beide lichtgewicht sportwagens.

Elke Elise en Exige is voortaan uitgerust met twee airbags. Daarnaast beschikken de auto’s vanaf 2008 over een nieuw instrumentenpaneel dat onder andere ’scrolling’ tekstberichten kan weergeven via een LCD-scherm. Daarnaast zijn er lichtjes voorzien wanner je moet schakelen en kan de snelheid digitaal weergegeven worden. Daarenboven is de Lotus meer te personaliseren dankzij een uitgebreid kleurengamma.

Lotus Elise SC

Lotus Exige S

Deel dit bericht:

1 reactie op "Upgrade voor Lotus Elise en Exige"

  1. king of cars 12-08-2008 om 20:24

    coole bak ik zag laatst de elise sc geweldig geluid

Reageer

Reactie aan het plaatsen...