MG lanceert IM luxemerk met de L6 berline EV L7 (2024)Na het doordachte MG aanbod komt moederbedrijf SAIC ook met de meer luxueuze IM modellen naar Europa, de primeur is voor de L6 berline.

Door gebruik te maken van de bekende MG merknaam nam het Chinese SAIC een vliegende start. Initieel met de zeer betaalbare ZS EV die kort erop het gezelschap kreeg van de MG4, MG5, Marvel R en zelfs de blitse Cyberster. De focus ligt duidelijk op zuiver elektrische wagens al zijn ze bij MG slim genoeg om ook enkele toegankelijke(re) benzineversies aan te bieden. Allemaal aan scherpe prijs én met 7 jaar garantie!

Het Europese expansieverhaal van SAIC wordt binnenkort versterkt met de IM modellen. Een gloednieuw automerk waarbij de afkorting voor Intelligent Mobility staat. Ook hier ligt de focus op EV modellen die “een opwindende rijervaring” moeten bieden, dit met een meer kwalitatieve afwerking en premium imago.

Op het aankomende Autosalon van Genève 2024 krijgen we IM voor het eerst te zien. Dit in de vorm van de L6 luxeberline, het kleinere broertje van de hierboven afgebeelde L7. In het thuisland is deze reeds te verkrijgen met maximaal 579 pk en een actieradius van 700+ km.

Beeldmateriaal of specificaties van de IM L6 werden nog niet vrijgegeven. Wel spreken ze van een 0-100 km/u chrono van 3 seconden en 600+ km rijbereik. Of zelfs 800 km voor de topversie met solid state batterij die tegen 2027 komt! Dergelijke (innovatieve) solid state batterijen (SSB) zijn niet enkel lichter en efficiënter, ze zouden ook goedkoper moeten zijn. Na de L6 zal IM ook werk maken van EV SUV’s in het hogere segment.

Hoe het Europese verhaal van IM verder vormgegeven zal duidelijk(er) moeten worden tegen 2025. Net zoals de Belgische implementatie waarvoor de Chinezen ook zullen samenwerken met de Astara invoerder.