Belgische prijs Ford Mustang V8 (2024): vanaf 58.460 euroNa de specificaties en prestaties weten we nu ook de prijs van de nieuwe Ford Mustang die zowaar nog steeds rekent op een luidkeelse V8!

Zelfs met een hoop pk’s en strakke lijnen bieden fluisterstille EV’s niet direct dezelfde sensaties/emoties als hun evenknie met verbrandingsmotor. Op termijn zal dat misschien verbeteren .. of zijn we tegen dan al vergeten hoe “goed” het vroeger wel niet was. Onder het motto “going out with a bang” komt Ford toch nog met een gloednieuwe generatie Mustang sportwagen. Inclusief atmosferische vijfliter (!) benzinemotor én handgeschakelde versnellingsbak. ‘MURICA!

Na eerdere informatie omtrent het lijnenspel, de moderne technologie en gadgets geeft Ford nu ook de Belgische prijs vrij van de nieuwe Mustang. Wederom in de klassieke Mustang fastback (lees: coupé) en dakloze Mustang Convertible (lees: cabrio) koetswerkvormen. Beiden zijn 446 pk / 540 Nm sterk en al dit vermogen vloeit richting de achterwielen!

Voor de dynamische meerwaardezoekers is er direct een straffere Mustang Dark Horse verkrijgbaar met aangescherpte techniek en 7 pk extra. Op termijn krijgt deze het gezelschap van de hardcore Mustang GTD! Of een Mustang GT4 voor (semi) professioneel circuitgebruik.

Belgische prijs Ford Mustang 2024

Mustang GT Fastback: vanaf 58.460 euro
Mustang GT Convertible: vanaf 62.960.460 euro
Mustang GT Fastback Dark Horse: vanaf 70.260 euro

Reken voor de 10-traps automaat op een meerprijs van 3.000 euro. En een CO2 uitstoot van gemakkelijk 274 g/km. Om nog maar te zwijgen van een theoretisch normverbruik van 12 liter per 100 km…

De Ford Mustang draait al meer dan 60 jaar mee en werd 10 miljoen keer geproduceerd. Een bestelling plaatsen kan vanaf heden bij de lokale Ford verdeler. Hopelijk verschijnt hij snel (in een leuke configuratie) in het Belgische straatbeeld.