Officieel: Ford Tourneo Courier MPV 1.5 EcoBoost 125 pk (2024)Naast de zuiver elektrische E-Tourneo Courier voorziet Ford natuurlijk ook klassieke Tourneo Courier MPV met 1.5 EcoBoost benzinemotor.

Naast de professionele Transit Courier (lees: camionette) evenknie lanceert Ford eveneens een Tourneo Courier MPV. “Gebouwd voor avontuur en klaar voor te spelen” aldus de Blauwe Ovaal. Dit dankzij de vele praktische functies, het stadsvriendelijk formaat en voldoende plaats voor 5 personen en bagage!

In eerdere communicatie sprak Ford reeds – met enige fierheid – over de zuiver elektrische E-Tourneo Courier. Maar die volgt pas later (2025), eerst is het de beurt aan versie met klassieke verbrandingsmotor. Geen diesel meer te bespeuren (in tegenstelling tot de eerdergenoemde Transit Courier), deze Courier is enkel en alleen verkrijgbaar met de 1.5 EcoBoost. Deze befaamde driecilinder turbobenzine produceert een gezonde 125 pk / 200 Nm. Qua transmissie is er keuze tussen een handgeschakelde 6-versnellingsbak en 7-traps automaat met dubbele koppeling. Reken op een verbruik van 6,6 à 7,3 liter benzine per 100 km.

Prestatiecijfers werden logischerwijs niet vrijgegeven, de focus van deze stoere MPV ligt volledig op het bieden van veelzijdig en praktisch gebruiksgemak. Met vijf inzittenden past er 570 liter bagage in de koffer. Met slechts twee inzittenden loopt het laadvolume op tot maximaal 2.162 liter! De bestuurder geniet van een digitaal instrumentarium, modern SYNC4 infotainment en handige rijhulpmiddelen. Dankzij de wijd openschuivende zijdeuren is achterin instappen dan weer kinderspel.

Bij de lokale Ford verdeler is de nieuwe Tourneo Courier vanaf nu te bestellen in de Trend, Titanium en Active uitrustingsniveau’s. De Belgische vanafprijs ligt op 24.805 euro met steeds enige ruimte voor personalisatie. Zo is er de frisse Bursting Green lakkleur (desgewenst in combinatie met wit dak), Winter Pack, Parking Park en zelfs 17″ lichtmetalen velgen.

Nog meer ruimte bieden de Ford Tourneo Connect (tot 7 zitplaatsen) en Tourneo Custom (tot 9 zitplaatsen).