Officieel: Ford E-Tourneo Custom EV MPV (2022)Na de utilitaire E-Transit Custom lanceert Ford eveneens een zuiver elektrische E-Tourneo Custom uitvoering gericht op fluisterstil personenvervoer.

Het klassieke Ford EV gamma bestaat momenteel louter uit de Mustang Mach-E crossovers. Onder de zakelijke Ford Pro noemer is er sinds kort ook de E-Transit Custom. In de volksmond spreken we hier over een “utilitaire bestelwagen met 100% elektrische aandrijflijn”. Voor de avontuurlijke medemens komt Ford nu met een E-Tourneo Custom, de personenwagenvariant dus.

De 218 pk sterke Ford E-Tourneo Custom is voorzien van een 74 kWh accupack – met hoge energiedichtheid – die je 370 km (WLTP) verder zou moeten brengen. Laden kan vervolgens aan 11 kW (AC) of 125 kW (DC). Het sleepvermogen bedraagt 2.000 kg.

De E-Tourneo Custom is ontworpen voor ruimte en comfort en een luxueuze uitrusting. Denk aan airco met drie zones, een riant glazen panoramadak, digitaal dashboard, krachtig B&O audiosysteem (14 luidsprekers), Digital Key (NFC) en SYNC4 infotainment (13”) met ondermeer Apple CarPlay / Android Auto.

Mochten je vrijetijdsactiviteiten andere noden/prioriteiten hebben, de nieuwe Tourneo Custom is eveneens beschikbaar als PHEV of met de EcoBlue diesel. Die laatste is er met de 8-traps automaat en – in primeur – met vierwielaandrijving.

De Tourneo Custom met verbrandingsmotor biedt plaats aan maximaal 9 inzittenden. In de E-Tourneo Custom geraken er maximaal 8 personen. Dankzij de verregaande flexibiliteit kan je zelf opteren voor véél binnenruimte dankzij het modulaire zetelsysteem op rails.

Midden 2023 maakt de nieuwe Tourneo Custom zijn opwachting bij de lokale Ford (Pro) verdeler. Eerst met de turbodiesel, nadien volgen de PHEV en EV variant. Op een Belgische prijsindicatie is het nog even wachten.