Officieel: Nissan Chill-Out Concept EV Leaf (2023)De futuristische Chill-Out Concept zal als inspiratiebron functioneren voor een nieuwe generatie Nissan Leaf.

Met de lancering van de Leaf in 2010 mogen we Nissan gerust aanzien als trendsetter binnen het EV segment. Nadien bleven nieuwe modellen jammer genoeg uit … tot de Ariya in 2022 kwam meespelen. Doorheen de voorbije jaren werd de Leaf diverse keer opgefrist en opgewaardeerd, de ene keer al wat (visueel) ingrijpender dan de andere keer.

Een rasechte opvolger zit er niet meer in, wel voorziet de Japanse autobouwer een nieuwe Leaf. Die zal groter worden en inspelen op de actuele SUV trend. De strakke Chill-Out Concept uit 2021 zal als inspiratiebron functioneren voor de nieuwe EV van Nissan. Denk dus maar aan een Ariya in een iets compactere verpakking! Het interieur zal wel iets minder chill zijn dan de futuristische stijlstudie doet vermoeden. Pas tegen eind 2024 verwachten we de onthulling van de nieuwe Leaf. Reken nadien op zeker zes maanden alvorens hij opduikt bij de lokale Nissan verdeler.

De productie van de nieuwe Leaf zal wederom bij Nissan Sunderland gebeuren. Dit tezamen met de Juke en Qashqai die ook vervangen zullen worden door een zuiver elektrische evenknie. De compacte Micra ondergaat spoedig hetzelfde EV lot, hiervoor vermoeden we een innige Frans-Japanse samenwerking.