Officieel: Nissan Hyper Force Concept EV GT-R R36 EV preview (2023)Na een handvol funky concepten toont Nissan nu ook de Hyper Force Concept, een 1.362 pk sterke elektrische sportwagen … als subtiele verwijzing naar een nieuwe generatie GT-R?

Speciaal voor de Japan Mobility Show ontwikkelde Nissan de Hyper Urban Concept, Hyper Tourer Concept en Hyper Punk Concept. Als voorbode voor een zuiver elektrische crossover, hippe EV stadswagen of zelfs MPV EV? Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Initieel sprak Nissan over slechts drie conceptmodellen … maar als verrassing tonen ze nu ook de blitse Hyper Force Concept!

Een centrale ruitenwisser (typisch iets voor racewagens), een reusachtige spoiler, volle velgen, vlinderdeuren en héél veel koolstofvezel. Dat kunnen we allemaal zien op de Nissan Hyper Force Concept. Aan instelbare LED sfeerverlichting, sportieve kuipzetels of verticale schermen ook geen gebrek binnenin!

Als we de specificaties van het conceptmodel mogen geloven is de aandrijflijn 1.362 pk (exact 1.000 kW) sterk, zorgen solid-state batterijen voor energie en ligt de topsnelheid op 320 km/u. Met de e-4ORCE type-aanduiding weten we dat er slimme vierwielaandrijving aanwezig is.

Met de Hyper Force Concept scoort Nissan flink wat buzz op hun nationaal autofestijn. Tussen de regels door zien we hier vermoedelijk een preview van de nieuwe GT-R sportwagen (codenaam: R36). De huidige generatie Godzilla (R35) werd eveneens voorgesteld in Tokyo, hetzij 16 jaar geleden…

Wanneer er een tastbaar productiemodel van een zuiver elektrische Nissan GT-R opduikt in de showrooms is niet direct duidelijk. Dat geeft je dus nog wel wat tijd!