Officieel: Mercedes-AMG G63 Grand Edition SUV V8 585 pk (2023)Ter ere van het immense succes de voorbije 21 jaar komt Mercedes met de gelimiteerde G63 AMG Grand Edition.

Een special edition kan nooit kwaad. Zeker niet als het een mooi eerbetoon betreft aan een icoon zoals de G-Klasse. En dit aan de G63 AMG topversie die sinds 2002 meedraait. Dat er ook een G65 AMG was met V12 lijken ze even te vergeten in Stuttgart. Maar laat dat de pret natuurlijk niet drukken voor de Mercedes-AMG G63 Grand Edition special edition! Hiervan worden er maximaal 1.000 stuks gebouwd.

De sinistere G63 Grand Edition krijgt een matzwarte (“Night Black Magno”) koetswerkkleur mee, uiteraard uit de exclusieve MANUFAKTUR kleurboek. Rondom bespeuren we de nodige gouden (“Kalahari Gold Magno”) accenten en imposante 22” lichtmetalen velgen. Ook voor het interieur hanteert Das Haus zwart en goud als themakleur. Wie goed kijkt/zoekt zal hoogwaardig nappaleder, koolstofvezel en alcantara terugvinden. En het hoogwaardige Burmester audiosysteem en comfortzetels. Een op maat gemaakte beschermhoes moet de G63 Grand Edition in optimale conditie gehouden.

Omtrent motorische wijzigingen wordt er niet gesproken. We gaan er dus vanuit dat de 4.0-liter V8 benzinemotor voorin nog steeds 585 pk / 850 Nm produceert. Daarmee zit je in 4,5 seconden aan 100 km/u en zou 220 km/u haalbaar moeten zijn. Terwijl de G-Klasse initieel als onbevreesde offroader door het leven ging.

De Grand Edition meerprijs bedraagt (in Duitsland) net geen 42.000 euro. Een G63 AMG productieslot vinden zal misschien wel een uitdaging worden. Net zoals de Belgische vanafprijs van 186.703 euro bijeensprokkelen?!