Mercedes G-klasse viert zijn jubileum met de 35 edition

Mercedes G-klasse viert zijn jubileum met de 35 editionDe legendarische Mercedes G-klasse bestaat 35 jaar en dat wordt gevierd met een geüpgradede ’35 edition’.

De Mercedes G-klasse werd voor de eerste maal geproduceerd in 1979 en kwam op de markt als militaire terreinwagen. Niet veel later kwam ook het eerste model uit voor de reguliere consument. Deze werd al snel gegeerd en boekte goede resultaten. Doorheen de jaren is de G-klasse luxueuzer geworden, maar is daarbij nooit zijn robuuste karakter verloren. Bij de 35 edition is het ook niet anders.

Voor dit koralen jubileum moet je geen grote vernieuwing verwachten, de lijst met extra’s is eerder kort. Het interieur wordt volledig overtrokken in zwart leder alsook de Nappa zetels, het stuur krijgt de AMG-performance upgrade. Aan de buitenkant kan je het verschil enkel opmerken door de chromen afwerking en het sportpakket dat bij de 35 edition standaard is. De standaard velgen worden vervangen door een set zwarte 18” velgen uit aluminium. Over de kleur zal je niet lang moeten twijfelen. Deze Duitse Geländewagen zal enkel beschikbaar zijn in het zwart, wit of grijs metallic.

Onder de motorkap zijn er twee keuzes. Voor de ruige avonturiers die het milieu een klein beetje willen sparen is er de G350 BlueTEC dieselmotor. Een krachtige V6 goed voor 210 pk en een CO2-emissie van 295 g/km. Heb je graag wat meer power onder de rechtervoet, dan is er de G500 benzinemotor. Een monsterlijke V8 die 390 paarden temt en een CO2-emissie van 348 g/km haalt.

De prijzen voor een G-klasse edition 35 starten voor de G350 BlueTEC aan 101.000 euro en voor de G500 aan 112.800 euro. Bestellen zal je moeten doen voor mei 2015 want dan zal de laatste 35 edition van de band rollen.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes G350 BlueTec!

update 14/10 – nog meer beeldmateriaal!

Mercedes G-klasse viert zijn jubileum met de 35 edition

Mercedes G-klasse viert zijn jubileum met de 35 edition

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...