Officieel: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio + Stelvio Quadrifoglio facelift QV MY23 V6 510 pk (2023)Alfa Romeo viert 100 jaar sportiviteit met een facelift voor de heerlijke Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio. En een Quadrifoglio Anniversario special edition met 520 pk!

Op 15 april 1923 plakte Alfa Romeo voor ’t eerst een Quadrifoglio (klavertje vier) badge op een sportieve variant. Dit als herkenningspunt (en geluksbrenger) tijdens de befaamde Targa Florio race. Met een deugddoende update voor de meest sportieve Giulia en Stelvio eren Italianen nu het verleden.

Net zoals bij de Giulia facelift en Stelvio facelift zijn de wijzigingen eerder beperkt. Zo worden de lichtblokken smaller vooraan en krijgen ze de nieuwe driedelige LED lichtsignatuur à la Tonale mee. Binnenin prijkt er een digitaal dashboard (12,3”).

Motorisch noteren we geen wijzigingen. De 2.9-liter V6 (van Ferrari!) levert nog steeds 510 pk aan de achteras in de Giulia Quadrifoglio, de Stelvio Quadrifoglio is vierwielaangedreven. Beide modellen sturen messcherp en zorgen voor een héérlijke betrokkenheid achter het fijne stuurwiel. Desgewenst in combinatie met een sportuitlaat voor de nodige vocale ondersteuning.

Uiteraard mocht een exclusieve Quadrifoglio Anniversario special edition niet ontbreken. Tweemaal 100 stuks worden er hiervan gebouwd. Dit in de Rosso Etna, Verde Montreal en Nero Vulcano lakkleuren met koolstofvezel accenten en 19” (Giulia Quadrifoglio) of 21” (Stelvio Quadrifoglio) velgen. Daarachter prijken er zowaar gouden remklauwen! Binnenin krijg je vooral gouden stiksels en een “innovatieve 3D-afwerking” in echt carbon voor het instrumentenpaneel, de centrale tunnel en de deurpanelen.

De Quadrifoglio Anniversario is zowaar 520 pk sterk en krijgt een mechanisch sperdifferentieel mee.

Belgische prijzen voor de Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio facelift werden nog niet vrijgegeven. Hoeveel ze vragen voor zo’n Quadrifoglio Anniversario uitvoering is nog onduidelijk. Even contact opnemen met de lokale Alfa Romeo verdeler dus.

Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio!