Officieel: Mercedes GLS facelift SUV X167 (2023)De stoere Mercedes GLS SUV krijgt een facelift met naast een nieuwe neus ook méér personalisatie, technologie en zuinige motoren.

De derde generatie Mercedes GLS (codenaam: X167) werd midden 2019 voorgesteld, nu volgt een deugddoende facelift. Dit naar aanleiding van de New York Motor Show wat alvast aangeeft welke regio belangrijk is voor deze SUV XL. Niet toevallig wordt deze dan ook “hier” geproduceerd (Tuscaloosa).

Das Haus pakt per direct het volledige GLS aanbod aan. Naast de klassieke benzine- en diesels worden zowel de potente AMG’s als luxueuze Maybach varianten opgefrist. Die laatste kan zelfs pronken met 23” velgen!

De nieuwe grille (met horizontale lamellen) springt direct in oog, ook de bumpers en lichtblokken (voor+achteraan) zijn vernieuwd. Tevens zijn er nieuwe 20” multispaaks lichtmetalen velgen voorhanden. De (riante) personalisatiegids verwelkomt twee nieuwe kleurtjes (Sodalite Blue en Alpine Grey) en evenveel ledertinten (Catalana Beige en Bahia Brown). Voor de Brown Line Wood interieurafwerking hoef je alvast niet meer bij te betalen.

Verder spreekt het Merk met de Ster over een aangedikte basisuitrusting en hedendaags MBUX infotainment. Nu ook met de Hey Mercedes spraakassistentie en Multi-Seat Entertainment om ook achterin voor de nodige schermpracht-en-praal te zorgen. Met twee optionele USB poorten (100W!) kan je diverse apparatuur ook van voldoende energie voorzien. De zevenzits configuratie is nog steeds standaard. Net zoals een enorm laadvermogen van 2.400 liter met alle zetels plat!

Mercedes GLS facelift krijgt sowieso 48V mild hybride ondersteuning mee

Het volledige GLS motorenaanbod wordt geëlektrificeerd. Hetzij wel met 48V mild hybride ondersteuning (+20 pk), voor een zuiver elektrische variant verwijzen ze stilletjes naar de EQS SUV.

De Mercedes GLS450 is 381 pk sterk terwijl de GLS580 met 517 pk pronkt. De GLS600 Maybach is goed voor 557 pk, geheel tegen de verwachtingen komt deze slechts met een 4.0-liter V8 benzinemotor. De vernieuwde Mercedes-AMG GLS63 blijft de krachtpatser van dienst met 612 pk en 850 Nm! Dieselen kan met de GLS350d (269 pk) of GLS450d (367 pk). Alle varianten komen met 4MATIC vierwielaandrijving.

Tegen het einde van 2023 maakt de vernieuwde Mercedes GLS in Europa zijn intrede. De Belgische prijzen zullen vermoedelijk in de lijn liggen van het huidige aanbod.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes GLS400d!