Officieel: Suzuki eVX Concept EV SUV (2023)Met de veelbelovende eVX Concept laat Suzuki weten dat ze tegen 2025 met hun eerste zuiver elektrische SUV zullen komen.

In het afgelopen jaar werd het volledige Suzuki gamma geëlektrificeerd. Zo profiteren de Swift, Vitara en S-Cross van micro hybride, mild hybride of een klassieke hybride ondersteuning. Maar van een volwaardige EV is er nog steeds geen spoor. Zelfs geen sprake. Om de algemene CO2 uitstoot nu toch wat te verlagen werd er – in samenwerking met Toyota – ook een Swace (Corolla TS) en Across (RAV4 PHEV) toegevoegd.

Op het recente India Auto Expo werd de Suzuki eVX Concept voorgesteld. Een compacte SUV (4,3 meter lang, 1,8 meter breed en 1,6 meter hoog) met elektromotor voorin. Voorzien van een 60 kWh accupack wat goed is voor ongeveer 400 km rijbereik.

Pas tegen 2025 zal de eVX in productievorm opduiken bij de lokale Suzuki verdeler. Daarmee willen de Japanners hun aandacht voor de opwarming van de aarde benadrukken. En uiteraard hun Europese toekomst veiligstellen.