Autosalon Brussel 2023: MINI line-up Aceman ConceptWelke interessante nieuwigheden presenteert MINI allemaal op het Autosalon van Brussel 2023?!

Het laatste Autosalon (begin 2020 zowaar!) pakte MINI stevig uit met de Cabrio Sidewalk Edition, JCW GP3 en MINI Electric. Tijdens het 100ste editie van het Autosalon van Brussel moet het in Paleis 7 vooral van de futuristische MINI Aceman Concept komen. Volgens de Duitsers Britten combineert deze “opwindende innovatieve ideeën voor stedelijke mobiliteit”. We zien hier vooral een voorbode van een nieuwe designrichting/visie waarop de volgende generatie MINI’s gebaseerd zullen worden.

De MINI Aceman Concept zal zich op middellange termijn vertalen (pakweg 2025) in een guitige crossover, uiteraard zuiver elektrisch. En over EV’s gesproken, de eerdergenoemde MINI Electric krijgt (iets rapper normaliter) het gezelschap van een Countryman Electric (à la BMW iX1). Op de Heizel staat er nu nog een Countryman plug-in hybride.

Een nieuwe generatie MINI Cooper (3-deurs en 5-deurs) staat dit jaar op de planning. Maar voor een nieuwe MINI wereldpremière tijdens de Brussels Motor Show is het nog wat te vroeg. Waarom de MINI Clubman trouwens niet te zien is op het Autosalon van Brussel 2023 is niet duidelijk. Zou de commerciële interesse al sterk genoeg zijn … of is het einde nabij?

Line-up MINI @ Autosalon 2023
MINI Electric

MINI Countryman PHEV

MINI Cooper S Cabrio
MINI Cooper 5-deurs

Aceman Concept

Alle praktische informatie omtrent het Autosalon van Brussel 2023 zoals openingsuren, bereikbaarheid en ticketprijzen staat hier. De (bijna) volledige lijst aan (internationale) nieuwigheden hebben we voor jou hier opgelijst. Voor actuele MINI prijzen en interessante promoties/voordelen verwijzen we graag naar hun website.