Officieel: Mercedes-AMG GT2 racewagen 707 pk (2022)Na de bloedserieuze AMG GT3 en AMG GT4 racewagens komt Mercedes-AMG nu ook met een 707 pk sterke GT2 afgeleide.

Voor de (semi) professionele klantenteams heeft Mercedes een AMG GT3 en AMG GT4 racewagen in de aanbieding die perfect voldoet aan de FIA regelgeving. Mocht je dat willen kan je hiermee perfect deelnemen aan talrijke uithoudingsraces wereldwijd (op Le Mans, Spa, Nürburgring, …). Voor de minder toegewijde (of getalenteerde) piloten is er nu een Mercedes-AMG GT2. In tegenstelling tot de technisch gerelateerde AMG GT Black Series mag je hiermee niet op de openbare weg. Ook is de GT2 maar liefst 200 kg lichter, iets dat je snel ziet aan het gestripte interieur. Met slechts 1.400 kg op de weegschaal is de GT2 zelfs lichter (100 kg) dan de serieuzere AMG GT3!

De Mercedes-AMG GT2 is voorzien van de gekende 4.0-liter V8 met dubbele turbo en vlakke krukas. De achterbanden krijgen maar liefst 707 pk en 800 Nm te verwerken. Schakelen lukt via een sequentiële 6-versnellingsbak met schakelflippers. Prestatiecijfers geeft de Duitse autobouwer niet mee maar dat zal ongetwijfeld “meer dan voldoende zijn”.

Zowel de rembalans als ABS intensiteit kan je afstellen. De instelbare achterspoiler zorgt voor een optimale downforce terwijl de luchtgekoelde remmen voorzien zijn op het nodige circuitgeweld.

Exacte prijzen gaf Mercedes-AMG niet mee maar reken op gemakkelijk 300.000 euro. Vervolgens kan je er vanaf 2023 mee deelnemen aan pakweg de European GT2 Series of het Belcar Endurance kampioenschap! Voor meer informatie verwijzen we graag naar de Mercedes-AMG Customer Racing website!