Officieel: Mercedes EQT EV MPV (2022)Op basis van de functionele T-Klasse heeft Mercedes nu ook een zuiver elektrische EQT telg in de aanbieding!

Wie het riante SUV gamma van Mercedes liever links laat liggen maar toch belang hecht aan functionaliteit en veelzijdigheid kan opteren voor de gloednieuwe T-Klasse MPV. Desgewenst voorzien van een 100% elektrische aandrijflijn, dan prijkt er wel een EQT badge achterop. Mooi in lijn met de vele Das Haus EV soortgenoten zoals de EQA, EQB, EQC, EQE, EQS en EQV. In tegenstelling tot de EQB komt de EQT steeds met vijf zitplaatsen. Daardoor is er wel véél kofferruimte voorhanden (max 1.979 liter bagage)!

Onder de motorkap van de Mercedes EQT ligt een elektromotor met 122 pk / 245 Nm die voor “vlotte” prestaties moet zorgen. Prestatiecijfers werden wel niet vrijgegeven. De 45 kWh accupack zorgt voor een rijbereik van 282 km (WLTP). Laden kan vervolgens aan maximaal 22 kW (AC) of 80 kW (DC).

Deze EQT wil “actieve gezinnen en levenslustige recreanten een aantrekkelijke instap bieden in de volledig elektrische wereld van het merk met de ster”. Dit kan in ruil voor minimaal 46.573 euro, later volgen er nog meerdere varianten waaronder eentje met verlengde wielbasis! Begin 2023 worden de eerste exemplaren afgeleverd.

Kort door de bocht is de T-Klasse de Duitse neef van de Renault Kangoo. Niet toevallig heeft die met de Kangoo E-TECH Electric ook een EV evenknie.