Officieel: Volkswagen ID XTREME Concept EV (2022)Zowel de ID 3, ID 4, ID 5 als ID Buzz kan je gerust als “schattig” omschrijven. De stoere Volkswagen ID XTREME oogt een pak straffer en avontuurlijker!

Stiller, sneller en vooral milieuvriendelijker, dat zijn elektrische auto’s in een notendop. In de komende jaren zullen we vermoedelijk getuige zijn van een gigantisch EV offensief. Talrijke autoconstructeurs hebben namelijk aangekondigd dat ze in de komende jaren zullen evolueren naar gammafolder bestaande uit louter zuiver elektrische modellen.

Bij Volkswagen hebben ze vandaag de ID 3, ID 4 en ID 5 in de aanbieding, desgewenst met een snellere/snedige GTX badge achterop. Binnenkort maken de ID Buzz en ID Buzz Cargo hun (blijde) intrede. De Duitse autobouwer uit Wolfsburg ziet de toekomst blijkbaar (zeer) avontuurlijk in en presenteert nu de ID XTREME. Inderdaad, gezien zijn extreme looks is die naamgeving nog niet zo verkeerd. In het verleden zagen we ook al eens een ID Buggy passeren.

De Volkswagen ID XTREME vertrok duidelijk van een ID 4. Hetzij met gepaste offroadbanden en 18” velgen, rallyonderstel, aangepaste bumpers, wielkastverbreders en (véél) extra verlichting. Bovenop ligt een bagagerek om het praktisch gebruiksgemak te vergroten. Of er binnenin ook aanpassingen zijn is niet duidelijk. De aandrijflijn van de ID 4 GTX werd wat krachtiger en is nu goed voor 388 pk (ipv 299 pk).

Bespaar je de verplaatsing richting de plaatselijke VW concessiehouder voor een ID XTREME bestelbon. Het blijft bij slechts één exemplaar. Net zoals Mercedes ook deed met de EQC 4×4².