Teaser: Kia XCeed crossover facelift MHEV (2022)In 2019 werd de verhoogde XCeed opgenomen in de grote Kia familie, binnenkort ondergaat de hippe crossover een deugddoende facelift!

Nog niet zo lang geleden dacht de marketingdienst van Kia dat het gebruik van een afkappingsteken hip was. Zo ging hun C-segmenter zowaar als Cee’d door het leven. Dit in een driedeurs (Pro_Cee’d), vierdeurs (Cee’d SW) en vijfdeurs (Cee’d) koetswerkvorm. Nadien volgde zelfs een zwoele Ceed GT uitvoering.

Maar nu de Europese consument voluit voor de SUV koetswerkvorm kiest kwam de nieuwe Ceed – naast een normale naam – ook in een verhoogde XCeed uitvoering. Intussen is het tijd voor een update en die zal op 18 juli wereldkundig gemaakt worden. Naast het nieuwe merklogo zullen frisse(re) looks, extra personalisatie en een opgewaardeerd interieur hun opwachting maken. Voor het eerst komt er ook een “dynamisch ogende” GT Line! De reguliere Ceed modellen onderging reeds vorig jaar een soortgelijke update.

Als we de geruchten mogen geloven zal de Kia XCeed na zijn (haar?) facelift enkel nog met geëlektrificeerde motoren beschikbaar zijn. Daardoor blijft de keuze beperkt tussen een mild hybride benzinemotor (48V) en een plug-in hybride variant. Voor een zuiver elektrische e-XCeed uitvoering zal je op de volledige generatiewissel moeten wachten!

De vernieuwde XCeed zal tegen september beschikbaar zijn bij de Belgische Kia verdelers. Prijzen worden later vrijgegeven, vermoedelijk liggen deze in de lijn van het huidige aanbod (vanaf vanaf 25.090 euro).

Lees hier onze rijtest met de Kia XCeed 1.4 T-GDi DCT!

Teaser: Kia XCeed crossover facelift MHEV (2022)