Teaser: Mercedes GLC SUV X254 (2022)Nu moeten we het doen met slechts een achterlicht, volgende week zal Mercedes de gloednieuwe GLC SUV volledig onthullen!

In 2015 namen we afscheid van de hoekige GLK SUV. Geen nood, in ruil kregen we een (veel overtuigendere) GLC en zelfs een blitse GLC Coupé afgeleide. Doorheen de jaren werd de immens populaire SUV al wat opgefrist maar anno 2022 is tijd meer dan rijp voor een generatiewissel. Die staat toevallig ook al klaar in de coulissen en zal op woensdag 1 juni wereldkundig gemaakt worden. Tot dan moeten we het doen met een sinister beeld van het achterlicht!

Ook de tweede generatie Mercedes GLC SUV (codenaam: X254) is sterk gelieerd aan de C-Klasse. Niet enkel qua naamgeving maar ook de technische basis komt over. Geheel volgens de verwachten zal de GLC dan ook een strakkere vormgeving en vooral moderner interieur meekrijgen. Naast een haarscherp digitaal dashboard zal er tevens een horizontaal gepositioneerd MBUX infotainmentsysteem aanwezig zijn.

De klassieke benzine- en dieselmotoren mét 48V mild hybride ondersteuning komen in basisvorm met achterwielaandrijving. Optioneel kan je 4MATIC vierwielaandrijving krijgen. Uiteraard volgen er – na verloop van tijd – krachtigere AMG derivaten, zowaar voorzien van een viercilinder! Toch zal het voornamelijk om de nieuwe GLC300e en GLC300de plug-in hybrides draaien. Dankzij de grotere batterij halen deze 100+ km zuiver elektrisch rijbereik!

De zuiver elektrische EQC heeft weinig tot niets te maken met de reguliere GLC SUV. Maar met reeds 4 jaar op de teller zal deze ook vernieuwd worden. Dit basis van een nieuw MMA platform. Ook de naamgeving zou dan logischerwijs evolueren naar EQC SUV … om zo plaats te maken voor een zuiver elektrische C-Klasse.

Meer informatie omtrent de nieuwe Mercedes GLC volgt op 1/06! De lancering zal tegen eind 2022 plaatsvinden.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes GLC250d 4MATIC!

Teaser: Mercedes GLC SUV X254 (2022)