Teaser: Pagani C10 hypercar V12 AMG (2022)Na de legendarische Zonda en blitse Huayra maakt Pagani zich klaar voor een nieuwe hypercar die momenteel nog als C10 door het leven gaat.

Neen, na twee iconische benamingen gaat Horacio Pagani niet voor “C10” als finale benaming kiezen. Wellicht tovert de Argentijnse Italiaan iets klinkend uit zijn hoed. Behalve een vage schets/profielbeeld en de omschrijven dat “kunst en technologie mooi samengaan” blijft de officiële communicatie momenteel zeer beperkt. Op 12 september volgt de volledige onthulling van de aanstormende Pagani C10. Eerst als coupé met nadien een dakloze Roadster.

In de voorbije maanden liet Horacio alvast weten dat ze zich met de C10 gingen richten tot het rijgedrag en gewichtsbesparing in de plaats van met een pk-bom te komen. Het vermogen zou opnieuw uit een 6.0-liter V12 AMG benzinemotor richting de achterwielen vloeien. Reken op ongeveer 820 à 830 pk om 1.250 kg vlotjes in beweging te houden.

Net zoals bij de Zonda en Huayra voorgangers zal de productie van de Pagani C10 opnieuw zeer gelimiteerd zijn. Maximaal 250 exemplaren zouden er voorzien worden, inclusief de vele special editions en one-offs.

Met het nodige budget (lees: miljoenen) ben je ongetwijfeld welkom in San Cesario Sul Panaro (Pagani HQ, nabij Milaan). Al zal er vermoedelijk de nodige interesse zijn in één van de laatste (beeldschone) hypercars met benzinemotor. Pagani was bovendien ook al druk in de weer met een zuiver elektrische bolide te ontwikkelen … al liet het vermogende cliënteel weten dat ze daar niet persé op zitten te wachten!

Teaser: Pagani C10 hypercar V12 AMG (2022)