Officieel: Pagani Zonda HP Barchetta special edition (2017)

Officieel: Pagani Zonda HP Barchetta special edition (2017)Horacio Pagani brengt nogmaals een eerbetoon aan de magistrale Zonda met een gelimiteerde HP Barchetta special edition!

Officieel is de Pagani Zonda al op pensioen sinds 2013 toch komt de exotische sportwagenbouwer uit San Cesario sul Panaro naar buiten met een speciale versie van de Zonda. Vaak gaat het om een verbouwde versie van een bestaand chassis, de HP Barchetta is dan weer een gloednieuwe reeks van drie exemplaren. Eentje daarvan is voor Horacio himself, de wagen draagt dan ook z’n initialen.

De Zonda HP Barchetta is naast zijn extreme exclusiviteit behoorlijk bijzonder dankzij de ietwat onorthodoxe raamconstructie, de extreme spoiler, de luchthapper bovenaan (à la Cinque) en achteraan zijn de wielen bedekt met koolstofvezel. Voor deze unieke hommage gebruikte Horacio diverse onderdelen van de hardcore Huayra BC zoals de sportzetels en de Pirelli P Zero Corsa’s.

Prestatiegegevens van deze speciale edition – knutselwerk met de laatste onderdelen was wat oneerbiedig – werden niet meegegeven, we gaan er vanuit de atmosferische 6.0-liter V12 van Mercedes-AMG een gezonde 760 pk levert aan de achteras. Zelf schakelen is hier ook een must.

De kans is klein dat je nog een van de twee beschikbare Zonda HP Barchetta’s zal kunnen op de kop tikken maar mocht je het willen weten, de kostprijs zou – volgens de wandelgangen – rond de 7 miljoen dollar liggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...