Officieel: Lamborghini Huracan Tecnica 640 pk RWD (2022)Aan het einde van zijn carrière komt Lamborghini met een speelse(re) Huracan Tecnica, goed voor 640 pk op de achteras!

Sinds 2014 prijkt de Huracan sportwagen in Lamborghini’s gammafolder. Intussen goed voor méér dan 15.000 verkochte exemplaren. In 2019 werd de Italiaanse V10 wat opgefriste waardoor er EVO bijkwam in de naamgeving. Met de Huracan Tecnica naderen we nu het einde van de Huracan generatie.

De kersverse Lamborghini Huracan Tecnica gaat verder op het bestaande recept, wie goed kijkt ziet toch de nodige designinvloeden van de Sian hypercar. Dit in de vorm van de nieuwe voorbumper/grille, karakterlijnen op de flanken en vaste achterspoiler. Binnenin moet er vooral op technologisch vlak een stevige progressie zijn.

Toch draait het bij de Huracan Tecnica om de aandrijflijn. Die is net zoals bij de “reguliere” Huracan 640 pk / 565 Nm sterk dankzij de atmosferische 5.2-liter V10 met 7-traps sportautomaat. Hetzij in combinatie met achterwielaandrijving (!) waardoor de Tecnica zich tussen de RWD en STO nestelt. In 3,2 seconden zit je hiermee aan 100 km/u, vervolgens kan je doorgaan tot 325 km/u.

Keramische remschijven, achterwielsturing en slimme torque vectoring zorgen voor een begeesterlijk en vooral aangescherpt rijgedrag. Of er ook een dakloze Huracan Spyder Tecnica op de planning staat liet Lamborghini niet weten.

Interesse? Neem dan snel contact op met Lamborghini Brussels in Drogenbos. Een Belgische prijs werd nog niet vrijgegeven, reken toch gemakkelijk op 300.000 euro!