Video: Carfection test de vernieuwde Lamborghini Huracan EVO RWD (2020)Hoe speels is de vernieuwde Lamborghini Huracan RWD?

Met een 640 pk sterke 5.2-liter V10 lijkt vierwielaandrijving geen overdreven luxe in de Lamborghini Huracan, toch wil de Italiaanse sportwagenbouwer voor een specifieke doelgroep (de dynamische meerwaardezoekers) een achterwielaangedreven versie aanbieden. Die gaat als RWD door het leven (het moet niet altijd ingewikkeld zijn) en werd eveneens opgefrist, vandaar de EVO benaming.

De Lamborghini Huracan EVO RWD moet het wel doen met slechts 610 pk, het goede is dat het verschil van 30 pk (en de nodige kg’s) zowaar resulteert in een prijsverschil van 30.000 euro. Al lijkt dat nu ook niet onoverkoombaar voor iemand (m/v/x mét talent) die 197.000 euro kan neerleggen voor een Huracan LP610-2 EVO. Extra genieten van de atmosferische tiencilinder kan met de Spyder uitvoering die minimaal 217.000 euro kost.

Onze Britse collega’s van Carfection – meer specifiek de getalenteerde Henry Catchpole – deed eerst een rondje met de speelse Italiaan in het Londense stadscentrum, erna ging hij richting de bergen waar de Huracan RWD EVO zich duidelijk meer in zijn sas voelde!