Officieel: Lamborghini Huracan EVO RWD Spyder facelift (2020)

Officieel: Lamborghini Huracan EVO RWD Spyder facelift (2020)De vernieuwde Lamborghini Huracan EVO RWD Spyder biedt ongetwijfeld de betere summer experience!

Omdat facelift blijkbaar geen gepaste Italiaanse benaming/vertaling heeft komt de sportwagenbouwer uit Sant’Agata Bolognese met de EVO term op de proppen voor de Huracan modellijn. Na de Coupé, de Spyder en de RWD Coupé is het nu logischerwijs de beurt aan de RWD Spyder, binnenkort mogen we dus nog een Evo Performante en Evo Performante Spyder verwachten.

Zoals de Lamborghini Huracan EVO RWD Spyder LP610-2 benaming doet vermoeden levert de atmosferische (!) 5.2-liter V10 nu 610 pk / 560 Nm aan de achteras waarmee je dakloos in 3,5 seconden de 100 km/u mijlpaal kan aantikken. Bij 324 km/u bereikt de Huracan EVO RWD Spyder zijn topsnelheid. Puik cijfermateriaal maar wel “minder” dan de RWD Coupé en AWD modellen, al geeft de combinatie van achterwielaandrijving en de open hemel (= nog krachtigere soundtrack) ongetwijfeld een intensere beleving.

De elektrische softtop (beschikbaar in verschillende kleurtjes) kan zich volautomatisch wegtoveren (en terug) in 17 seconden, desgewenst zelfs al rijdend (max 50 km/u). Toepasselijk Pirelli P Zero rubber zorgt samen met mooie 19” velgen voor een optimale tractie, desgewenst kan je ook 20” exemplaren of zelfs keramische remschijven krijgen.

Net zoals de rest van het moderne Huracan gamma kan de EVO RWD Spyder genieten van een opfriste vormgeving (nieuwe voorbumper, spoilerlip, …) en modern interieur met ondermeer een gloednieuw 8,4” infotainmentsysteem (inclusief Apple CarPlay) prijkt.

Bestellen kan bij Lamborghini Brussels nabij Drogenbos, reken op minimaal 210.000 euro voor de Huracan EVO RWD Spyder.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...