Officieel: Lamborghini Huracan EVO RWD facelift (2020)

Officieel: Lamborghini Huracan EVO RWD facelift (2020)Lamborghini legt de focus op (speels) rijplezier met de achterwielaangedreven Huracan EVO RWD LP610-2.

Vorig jaar kregen de Huracan en dakloze Huracan Spyder een facelift met – naast extra technologie, vermogen en een opgefriste vormgeving – ook het EVO toevoegsel in benaming. De meer uitgesproken varianten, de RWD (achterwielaandrijving ipv vierwielaandrijving) en Performante werden nog niet opgefrist. Lamborghini zet dat nu recht voor die eerste.

De Huracan EVO RWD LP610-2 krijgt dezelfde visuele en technische upgrades mee als zijn Huracan AWD bloedbroeders al gaan ze er in Sant’Agata Bolognese (Lamborghini HQ in Italië) prat op dat ze de rijhulpsystemen volledig afgestemd hebben op het unieke karakter van deze speelvogel. Visueel zijn de verschillen vrij beperkt op de unieke grille en typerende badges.

De Lamborghini Huracan EVO RWD rekent nog steeds op de atmosferische (!) 5.2-liter V10 met 610 pk / 560 Nm (330 g/km CO2) en een zeventraps automaat met dubbele koppeling, goed voor een 0-100 sprint in 3,3 tellen en topsnelheid van 325 km/u. Daarnaast heeft deze Stier maar 31,9 meter nodig om van 100 km/u tot stilstand te komen. Lamborghini spreekt – utopisch? – van een normverbruik van 13,8 liter per 100 km, gelukkig is er een 83 liter grote brandstoftank aanwezig.

Tegen de lente van 2020 worden de eerste Huracan EVO RWD’s afgeleverd in ruil voor minimaal 194.000 euro, kort erop volgt vermoedelijk de soortgelijke Huracan Spyder EVO RWD.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...