Belgische prijs Mercedes EQE (2022): vanaf 75.625 euroMercedes plakt een prijs op haar zuiver elektrische EQE die bij zijn verkoopstart als EQE350+ (292 pk) en EQE43 AMG (476 pk) te verkrijgen is!

Na de EQC, EQV, EQA, EQS en EQB is het nu de beurt aan de zuiver elektrische Mercedes EQE luxeberline. Al eventjes voorgesteld maar nu ook effectief bestelbaar, de eerste exemplaren verschijnen eind april bij de Belgische Das Haus verdeelpunten. Aldus de Duitse autobouwer zelf zijn alle essentiële functies van het EQS EV vlaggenschip hier aanwezig, hetzij in een “iets compacter” formaat. Dat legt de lat voor de EQE natuurlijk behoorlijk hoog.

Op termijn volgen er ongetwijfeld een hoop varianten maar om de verkoop/productie goed te structureren mikken ze initieel op twee uitvoeringen. De Mercedes EQE350+ is de EQE instapper (292 pk) van dienst, dit aan een prijs van minimaal 75.625 euro. De EQE43 AMG is dan weer de sportieve AMG instapper met 476 pk, dit in ruil voor 106.480 euro.

De Mercedes EQE komt sowieso in de Electric Art Line uitvoering met de nodige “expressieve, elegante designelementen”. Via de optielijst kan je naar hartenlust personaliseren. Ondermeer met de sportief ogende AMG Line uitvoering en/of extra rijhulp, connectiviteit, veiligheid en gadgets. Denk aan LED sfeerverlichting, achterasbesturing (4,5° of 10°) en de Digital Light koplamptechnologie. Om iets meer structuur te voorzien zijn is het Advantage Pack, Premium Pack en Premium Plus Pack.

Lees hier alles omtrent de Mercedes EQE EV!