Officieel: Fiat Tipo Hybrid 48V MHEV 130 pk (2022)Fiat elektrificeert haar volledige gammafolder, in het geval van de rationele en praktische Tipo familie is dat door middel van mild hybrid 48V ondersteuning.

Met de nieuwe 500e heeft Fiat reeds een doordachte (en vooral schattige!) EV in de aanbieding. Op termijn zal de Italiaanse autobouwer evolueren naar een zuiver elektrisch aanbod. Maar dat is toekomstmuziek voor de komende jaren, nu heeft men reeds het volledige gamma geëlektrificeerd. Na de 500 Hybrid en Panda Hybrid (beiden met 12V mild hybride ondersteuning) volgen nu de 500X en Tipo familie!

De Fiat Tipo Hybrid heeft de nieuwe 1.5-liter FireFly turbobenzinemotor (130 pk / 240 Nm) aan boord in combinatie met een 7-traps DCT automaat. Daarmee doe je 0-100 in 9 seconden en bereik je bij 200 km/u de topsnelheid.

Het verschil met de uitgaande 1.3-liter FireFly viercilinder zit hem in de 48V ondersteuning met de riemaangedreven starter-alternator (BSG) van 21 pk. Dat moet voldoende zijn om de Tipo Hybrid zuiver elektrisch te laten beweging, toch op lage snelheid. Bijzonder uniek voor een mild hybride! Tevens wordt er zoveel mogelijk energie recupereert bij het afremmen of uitbollen. Naast een lager verbruik en minder uitstoot moet het soepele rijgedrag ook weten te overtuigen.

Nog voor de zomer moet de Tipo Hybrid in de Fiat showrooms opduiken. Dit broederlijk naast de technisch gerelateerde 500X Hybrid. Een Belgische prijs werd nog niet vrijgegeven!

Lees hier onze rijtest met de vernieuwde Fiat Tipo!