Preview: Porsche 911 Electric (2022)Slaagt Porsche er ooit in om het befaamde (zeg gerust iconische) 911 concept te vertalen naar een full electric geheel?

Naast de Volkswagen Golf, BMW M3, Land Rover Defender en Mercedes S-Klasse is een Porsche 911 misschien wel dé belichaming van den automobiel. Deels dankzij de tijdloze vormgeving die al decennia hetzelfde is gebleven en zowaar blijft inspireren. Maar eveneens met zijn sportieve inborst die perfect dagdagelijks inzetbaar is. Het riante aanbod in diverse koetswerkvormen en varianten helpt uiteraard ook een handje net zoals het waardevast prijskaartje. Ontegensprekelijk een icoon, die negen-elf uit Zuffenhausen.

Toch kan Porsche het heden (en de toekomst) niet verloochenen, meer specifiek de doorgedreven elektrificatie die de actuele autosector dicteert. Met de Taycan lieten ze al zien dat ze perfect hun befaamde rijdynamiek kunnen vertalen naar een EV. Maar gaan ze dat ook doen met de 911?

Op korte en middellange termijn is dat niet het plan. Wel zou er een geëlektrificeerde aandrijflijn komen (lees: mild hybride, hybride of plug-in hybride) die de uitstoot/emissie helpt beperken. Ook zet Porsche zwaar in op synthetische brandstof om zo het 911 gamma te vrijwaren van een gedwongen elektrificatie. Maar na 2030 lijkt het toch niet ondenkbaar dat er een 911 Electric zal zijn.

Met het digitaal talent van sugardesign_1 zien we hier alvast een Porsche 911 Electric blinken waarbij de invloeden van de Taycan duidelijk zichtbaar zijn. Hoe ze de grootste pijnpunten (zwaar batterijpack en fluisterstille werking) gaan tackelen zijn zorgen voor de komende jaren…

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Porsche 911 (992) Carrera S!