Video: Nico Rosberg test de Ferrari F40 (2021)Voormalig F1 wereldkampioen Nico Rosberg leent eventjes een Ferrari F40 van een sympathieke buurman in Monaco.

Zelfs getalenteerde en gefortuneerde racepiloten hebben blijkbaar ook een bucketlist inzake droomwagens. Als inwoner van Monaco kwam Nico Rosberg doorheen de jaren oog-in-oog te staan met de beeldschone en behoorlijk iconische Ferarri F40. Met een beetje chance is het de ex F1 wereldkampioen ook gelukt om zijn vermogende buurman te overtuigen om even van zijn F40 te proeven. Gelukkig mét liftsysteem om het koolstofvezel chassis niet onnodig te beschadigen!

Ferrari bouwde tussen ’87 en ’92 ongeveer 1.300 exemplaren van de F40, een blits eerbetoon aan hun 40e verjaardag. Vandaar dus de benaming! Allemaal voorzien van de 2.9-liter V8 twin turbo, goed voor 478 pk / 577 Nm. Steeds in combinatie met een handgeschakelde 5-versnellingsbak die de nodige aandacht vraagt net zoals het koppelingspedaal.

Uiteraard bespreekt Nico Rosberg hier ook de Ferrari F40 specificaties. Reken op slechts 4 seconden voor de 0-100 km/u sprint, een indrukwekkende prestatie in de jaren ’90. De topsnelheid ligt ergens rond de 324 km/u. Zelfs met anderhalf miljoen euro zal het vandaag de dag moeilijk worden om nog een (mooi) exemplaren terug te vinden.

Na zijn F1 carrière ging Nico Rosberg aan de slag met zijn YouTube kanaal, intussen goed voor één miljoen subscribers!