Officieel: Audi Charging Hub (2021)Stijlvol – en supersnel – laden in de premium Audi Charging Hub!

Zelfs met een krachtige snellader moet je toch een half uurtje rekenen voor een volle batterijlading (80% SOC). Audi wil hun EV cliënteel helpen om die tijd nuttig(er) te besteden dan enkel een slappe snelwegkoffie te drinken en wat te rondtsjoolen. Daarvoor hebben ze de Audi Charging Hub opgericht, een luxueus laadstation waar je – geheel volgens de merkstandaard – kan genieten van allerhande diensten. Denk aan lekkere koffie, een bureau, internetverbinding en een inkijk in hedendaagse EV technologie.

Een proefproject gaat vandaag (23/12/21) van start in het Nuremberg Exhibition Center. Hier kan je 24/24u en 7/7d één van de zes krachtige laadpunten (320 kW) reserveren. En vervolgens genieten van een premium oplaadervaring! Of toch zo verkoopt de Duitse autoconstructeur uit Ingolstadt het concept toch. Of elektrische wagens van andere merken hier ook kunnen opladen is momenteel niet duidelijk. Maar aangezien Tesla haar Supercharger netwerk openzet voor anderen zou het niet geheel onlogisch zijn.

Mits de nodige interesse zullen er meer Audi Charging Hub’s opgericht worden. Daarmee krijgen EV eigenaars zonder eigen laadvoorziening meer mogelijkheden om in optimale omstandigheden van hun wagen te genieten. Momenteel kan je bij Audi terecht voor een Q4 (Sportback) e-tron, e-tron (Sportback) en e-tron GT.