Officieel: Dacia Jogger MPV (2021)Met de Jogger introduceert Dacia een praktische, functionele en vooral aangename familiewagen. Dit met maximaal zeven zitplaatsen!

Zelf spreek Dacia van een unieke mix tussen een stationwagon, MPV en SUV, in de praktijk zien we vooral een directe opvolger voor zowel de Logan MPV als Lodgy! Technisch staat de Dacia Jogger op dezelfde basis als de nieuwe Sandero en Logan. Al komt die laatste niet (meer) naar onze regio….

De hippe Jogger is 4,55 meter lang, dat is maar liefst 46 cm extra dan een Sandero. Ook de modulaire dakrails (80 kg) van de Sandero Stepway zijn hier eveneens aanwezig! Naast de Terracotta Brown introductiekleur is er eveneens keuze tussen Pearl Black, Slate Gray, Moonstone Grey en Glacier White. Opnieuw met stoere bescherming (lees: kunststof) rondom.

Tot 1.819 liter laadvolume!

De Dacia Jogger is er met vijf of zeven zitplaatsen, daardoor schommelt het laadvolume tussen 708 liter en 160 liter. Met enkel twee inzittenden vooraan kan er tot 1.819 liter aan bagage worden meegenomen! Inzake infotainment zijn er drie mogelijkheden, gaande van een slimme gsmhouder (inclusief 3,5” TFT display) tot het 8” Media Nav systeem met (draadloze!) Apple CarPlay / Android Auto, navigatie en zes speakers.

De Dacia Jogger is initieel beschikbaar met twee motoren. Enerzijds een klassieke 1.0-liter TCe driecilinder benzine (110 pk / 200 Nm) en anderzijds de 100 pk sterke ECO-G benzine/LPG bi-fuelmotor. Beiden standaard met een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

Dacia Jogger Hybrid!

Voor het eerst komt de Roemeens autoconstructeur met geëlektrificeerde aandrijflijn, dit in de vorm van de Jogger Hybrid. Die komt wel pas later (2023?) maar rekent op een 1.6-liter benzinemotor, elektromotor én een compacte batterijpack (1,2 kW). Deze aandrijflijn bewees eerder zijn zuinige inborst in de Renault Clio E-TECH Hybrid en Captur E-TECH Hybrid.

Eind dit kalenderjaar gaan de bestellijnen van de Dacia Jogger open. Tegen maart 2022 moet de functionele avonturier in de showrooms verschijnen! Momenteel is er nog geen zicht op een vanafprijs…