Belgische prijs Renault Captur E-TECH Hybrid (2021): vanaf 26.525 euroNaast mild hybride en plug-in hybride techniek komt de nieuwe Renault Captur crossover nu ook met een klassieke E-TECH Hybrid motorisatie.

Dankzij het nieuwe CMF-B platform oogt de tweede generatie Renault Captur crossover niet enkel knapper/frisser, binnenin is er ook een pak meer ruimte en maken hedendaagse rijhulp/connectiviteit hun opwachting. Op motorisch vlak is er ruime keuze met ondermeer de TCe benzinemotoren (met 12V mild hybrid ondersteuning), Bi-Fuel (LPG) en een E-TECH Plug-in Hybrid. En daar komt er nu een klassieke E-TECH Hybrid bij!

De aandrijflijn van de Renault Captur E-TECH Hybrid zat reeds in de Clio E-TECH Hybrid, ook hier is er dus een 1.6-liter viercilinder benzinemotor met elektro-ondersteuning aanwezig. Die stuurt 143 pk / 148 Nm (113 g/km CO2) richting de voorwielen via een automaat. Na 10,6 seconden zit je aan 100 km/u en bij 170 km/u bereik je de topsnelheid. Interessanter is het beperkte verbruik van 5,0 liter per 100 dankzij de doorgedreven energierecuperatie, compacte elektromotor en 1,2 kWh lithium-ion batterij. Kortstondig kan je zuiver elektrisch rijden, Renault benadrukt dat het vernuft voornamelijk in het samenspel zit van beide motoren. En zo een aangenaam en vooral zuinig rijgedrag zorgt.

Een reguliere Captur kost minstens 21.215 euro (Zen), voor de Captur E-TECH Hybrid in de (gelimiteerde?) Limited#3 uitvoering moet je 26.525 euro op tafel leggen. Al kan je ook voor de rijkelijk uitgeruste Intens, R.S. Line of Initiale Paris uitvoeringen gaan. Voor de zakelijke markt is er een aantrekkelijke Corporate Edition beschikbaar. De lokale Renault verdeler helpt je graag verder met meer informatie en eventueel een bestelbon.

Ter vergelijking, de fiscaal aantrekkelijke(re) Captur E-TECH Plug-in Hybrid start bij 32.925 euro (Intens) en komt met een zuiver elektrisch rijbereik van 50 km.

Belgische prijzen Renault Captur E-TECH Hybrid (2021):
Limited #3: vanaf 26.525 euro
Intens: vanaf 28.025 euro
R.S. Line: vanaf 30.125 euro
Initiale Paris: vanaf 31.000 euro