Belgische prijs Ford Mustang Mach-E GT (2021): vanaf 73.000 euroDe eerste exemplaren van de Mustang Mach-E worden intussen afgeleverd, Ford kijkt nu vooruit met de 487 pk sterke Mustang Mach-E GT.

De zuiver elektrische Ford Mustang Mach-E crossover is momenteel in vier varianten te verkrijgen. Enerzijds zijn er de 76 kWh en 99 kWh batterijvarianten met een bereik van 440 à 500 km. Anderzijds is er een variant met achterwielaandrijving (één elektromotor) en vierwielaandrijving (twee elektromotoren). Daar mogen we nu een vijfde telg bijrekenen, de Mustang Mach-E GT topversie.

Die Mach-E GT doet het met vierwielaandrijving, adaptieve MagneRide 2 dempers, sportief rubber, 20” velgen en krachtigere Brembo remschijven. Het systeemvermogen van 487 pk / 860 Nm zorgt voor indrukwekkende prestatiecijfers in de vorm van 0-100 km/u sprintjes in 3,7 seconden. Met een iets rustigere rijstijl zou een autonomie van 500 km toch nog moeten lukken dankzij de 99 kWh (88 kWh netto) batterijpack. Snelladen kan tot 150 kW (DC).

De Grabber Blue en Cyber Orange lakkleuren zijn exclusief voorbehouden voor de Ford Mustang Mach-E GT die nog een hoop exclusieve details meekrijgt. Naast de reguliere Whisper, Active en Untamed rijmodi is er bij de GT ook een Untamed Plus beschikbaar. Hier worden tractie- en stabiliteitscontrole aangepast (lees: aangescherpt) voor een spannendere rijervaring, hetzij zonder uitlaatemissies.

De Ford Mustang Mach-E GT is vanaf nu te bestellen in België met een startprijs van 73.000 euro. Ook hier ligt de focus op het digitale bestelproces, toch helpt de lokale Ford verdeler je graag verder. De leveringen beginnen later dit jaar. De Mustang Mach-E is er al vanaf 48.000 euro.

Lees hier onze rijtest met de Ford Mustang Mach-E crossover!