Preview: zuiver elektrische Rolls Royce Silent Shadow (2021)Rolls Royce werkt – in alle stilte – aan een zuiver elektrische Silent Shadow, uiteraard ook met een riante portie luxe en comfort.

Als iedereen (zuiver) elektrisch gaat mag/kan Rolls Royce uiteraard niet uitblijven en dus werken ze aan hun eerste EV. In 2016 presenteerden ze overigens de zuiver elektrische Vision Next 100 Concept desondanks ze duidelijk aangaven dat hun cliënteel daar (op dat moment) geen oren naar had. Een dikke vijf jaar later is de wereld sterk aan het veranderen…

CEO Torsten Mueller-Oetvoes liet weten dat we “binnenkort” de Silent Shadow mogen verwachten. Dat is een subtiele verwijzing naar de Silver Shadow die geproduceerd werd tussen 1965 en 1980.

De toekomstige Rolls Royce Silent Shadow zal naast de Ghost, Wraith, Dawn, Cullinan en Phantom plaatsnemen in de gammafolder. Het lichtgewicht Architecture of Luxury platform uit aluminium van de nieuwe Ghost en Phantom zou als basis dienen, al dan niet met de nodige aanpassingen. Tevens kan er enige kruisbestuiving zijn met de zuiver elektrische BMW 7 Reeks (i7) die momenteel ontwikkeld wordt.

Zo zou de riante 120 kWh batterijpack voor een adequaat rijbereik kunnen zorgen terwijl potente elektromotoren sowieso in staat zijn om toepasselijke prestaties te leveren. Dit in combinatie met een hoogstaand comfortgehalte … wat perfect aansluit bij de fluisterstille werking van een EV. Doorheen de jaren wist RR zich te profileren als dé personalisatiegids bij uitstek. Ook in toekomst zal je dus naar hartenlust kunnen configureren met hoogwaardige materialen, een piekfijne afwerkingsgraad en ongeziene (luxe)gadgets.

Meer nieuws volgt in de komende maanden/jaren! Je interesse kenbaar maken bij Rolls-Royce Motor Cars Brussels in Overijse kan alvast geen kwaad…