Officieel: Rolls-Royce Vision Next 100 Concept

Officieel: Rolls-Royce Vision Next 100 ConceptOok Rolls-Royce kijkt al even naar de toekomst met een VISION NEXT 100 Concept..

BMW viert dit jaar een welverdiend eeuwfeest en dochtermerken Rolls-Royce en MINI mogen natuurlijk ook meefeesten. BMW voorzag ons alreeds van een Vision Next 100 Concept, nu is de Britse autoconstructeur aan de beurt .. met eenzelfde naamgeving. Bij de creatie van deze designstudie stonden er twee vragen voorop, namelijk “wat verwacht de Rolls-Royce-klant de komende decennia van zijn of haar auto” en “hoe kunnen we daar als Rolls-Royce aan voldoen”, kwestie dat je deze futuristische creatie wat kan plaatsen..

Visueel kreeg het designteam alle vrijheid om iets écht unieks te bouwen, de toekomstige generatie Rolls-Royce’s zullen natuurlijk iets conventioneler zijn. Het eerste tastbare product daarvan wordt een volledig nieuwe Phantom die volgend jaar moet verschijnen, kort erop krijgen we voor het eerst een SUV met een Rolls-Royce badge voorop.

Het persbericht van deze Rolls-Royce VISION NEXT 100 Concept bevat zodanig veel lovende woorden dat we haast niet meer kunnen wachten naar een productiemodel met dergelijke features zoals:

  • Personalisatie die behoorlijk ver kan gaan dankzij 3D printers
  • Autonoom rijden moet mogelijk zijn zonder aan het klassieke Rolls-Royce imago te raken
  • Rolls-Royce Eleanor is de geïntegreerde assistent – beetje zoals Siri – die afspraken kan plannen, routes samenstellen of telefoneren.
  • Reusachtige OLED schermen vervangen het dashboard en bieden allerhande informatie aan op de gepaste manier
  • Dit VISION NEXT 100 Concept is voorzien van een zuiver elektrische krachtbron. Het huidige cliënteel zit daar niet op te wachten maar de Britten willen wél klaar zijn mocht die vraag toch nog komen

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Rolls-Royce Vision Next 100 Concept"

  1. Wolf 26-06-2016 om 18:19

    Heeft de ontwerper een sigaar met paddo’s op???

Reageer

Reactie aan het plaatsen...