Teaser: Mercedes EQB (2021)Na de compacte/hippe EQA crossover komt Mercedes eveneens met een meer functionele (en nog steeds zuiver elektrische) EQB SUV.

De inkt omtrent het super-de-luxe EQS EV vlaggenschip is nog niet droog en Mercedes komt al met een volgend EQ model op de proppen. Op de Auto Shanghai 2021 zal Das Haus namelijk de zuiver elektrische EQB voorstellen op 18/04, hun tweede compacte EV na de hippere EQA crossover.

Technische details gaf Mercedes nog niet vrij maar we vermoeden dat de EQA als basis zal dienen. Daar is er een riante 66 kWh batterij voorhanden terwijl het vermogen van 190 pk tot 270 pk loopt. Het rijbereik schommelt zo rond de 400 km terwijl de 0-100 sprint moet lukken in “sub 7” seconden. Tegelijk maken alle handige rijhulpsystemen, gadgets en hedendaagse connectiviteit de overstap van de reguliere GLB net zoals de nodige personalisatiemogelijkheden. De Duitse autobouwer benadrukt dat de praktische inborst van de GLB intact blijft met maximaal 7 zitplaatsen en tot 1.700 liter bagageruimte. Reken op ongeveer 55.000 euro.

Na de lokale (Chinese) lancering mogen we de elektrische Mercedes EQB later dit jaar nog in Europa verwachten. Meer details volgen na de onthulling die hierrr kan mee volgen!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes GLB200!

Teaser: Mercedes EQB (2021)