Volvo gaat volledig elektrisch tegen 2030Ook autobouwer Volvo wil tegen 2030 enkel en alleen elektrische modellen aanbieden. En dat is goed nieuws voor Volvo Car Gent!

Dé autotrend van 2021 is ongetwijfeld sowieso aankondigen dat je een volledig elektrisch gamma wil tegen 2030. Nadat Bentley eind vorig jaar de primeur/trend startte volgde Jaguar Land Rover en Ford (met haar Europese modellen). Ongetwijfeld zullen er dus nog andere merken aansluiten in dit “ecologisch” gedachtegoed!

Met het doordacht/snel(ler) uitfaseren van de klassieke verbrandingsmotor én (plug-in) hybrides wil Volvo de leider worden in de snelgroeiende markt van elektrische premiumwagens. Tegelijk wordt het digitale luik in de gebruikerservaring aangescherpt, vanaf de aankoop tot het dagdagelijks gebruik. Dit onder de naam ‘Care by Volvo’. Momenteel is er enkel een zuiver elektrische XC40 Recharge (en nakende lancering van een afgeleide), op korte termijn zullen er hier dus een resem elektrische modellen bijkomen.

Het statement dat “alle zuiver elektrische modellen enkel online te koop zullen zijn” is minder goed nieuws voor de lokale Volvo verdelers. De focus op een doorgedreven elektrificatie is dan weer wél goed (lees: uitstekend) nieuws voor de Volvo Car Gent productiefaciliteit en de 3.000 werknemers. Daar hebben ze niet enkel een gloednieuwe batterijfabriek voorhanden, ook de zuiver elektrische XC40 Recharge loopt hier van de band.