Officieel: Nissan Micra update (2020)Een kleine update moet de Nissan Micra interessant houden.

In 2019 voorzag Nissan de opengebloeide Micra nog van een nieuwe turbobenzinemotor en blitse topversie, toch gaat het model al mee sinds begin 2017. Voor een nieuwe generatie is het blijkbaar nog iets te vroeg, wel is er een doordachte modeljaarupdate (MY21 – model year 2021) die de Micra wat opwaardeert.

Zo wordt het aanbod iets overzichtelijker en krijgt de Micra – in navolging van de nieuwe Juke – ook een N-Design uitrustingsniveau mee. Desgewenst kan je nu ook kiezen voor zwarte/chroom accenten in de bumpers, nieuwe 17” diamond cut velgen, LED lichtblokken of een bijzonder kleurrijk interieur. De vorige update voorzag al een modern NissanConnect intofainmentsysteem, de Around View toevoeging op vlak van rijhulp is wel een interessante nieuwkomer.

De 1.0-liter driecilinder benzinemotor blijft op post maar onderging enkele technische aanpassingen om te voldoen aan de strengere (Euro6d) uitstootnormen, Nissan spreekt van een geoptimaliseerde koppelkromme waardoor je profiteert van vlottere hernemingen en minder schakelacties.

De Nissan Micra (MY21) is vanaf nu te verkrijgen aan minimaal 17.240 euro.

Lees hier onze rijtest met de Nissan Micra 1.0 T-IG 100 pk!
Lees hier onze rijtest met de Nissan Micra 1.0 T-DIG 117 pk!