Officieel: Nissan Juke facelift update MY24 crossover Iconic Yellow N-Sport (2024)Na deze facelift is de karaktervolle Nissan Juke crossover wederom in het geel te verkrijgen én werd het interieur opgefrist.

Terwijl ze bij Nissan alreeds (intensief) werk maken van een gloednieuwe zuiver elektrische opvolger trakteren ze de huidige Juke crossover op een facelift. Ingrijpende visuele verschillen zijn er niet te bespeuren, wel is de tweede generatie Juke (codenaam: F16) terug verkrijgbaar in een gele lakkleur. Deze staat als Iconic Yellow geafficheerd in de catalogus en was voordien blijkbaar een populaire keuze. Ook introduceren ze de sportief ogende Juke N-Sport uitvoering én groeit het aanbod qua velgen (17”).

Binnenin noteren we een hoop interessante nieuwigheden. Zo prijkt er binnenin de Juke facelift een digitaal instrumentenpaneel (12,3”) achter het fijne stuurwiel met de nodige functietoetsen. Centraal in het dashboard installeren de Japanners een gloednieuw infotainmentsysteem, eveneens 12,3” groot en voorzien van moderne functionaliteit. Nissan benadrukt daarnaast graag het gebruik van kwalitatievere materialen, het grotere handschoenkastje, de bredere middenarmsteun en de hogere resolutie van de achteruitrijcamera. Lane Departure Warning ondersteuning behoort vanaf heden tot de standaarduitrusting.

Onderhuids blijft alles bij het oude. Het motorengamma van de Nissan Juke omvat de 1.0-liter DIG-T driecilinder (114 pk / 200 Nm) naast de zelfopladende 1.6-liter Hybrid (143 pk).

Sinds 2010 werden er bij Nissan Sunderland (UK) reeds 1,3 miljoen exemplaren van de Juke gebouwd. Ook de toekomstige Juke EV zal hier geproduceerd worden. Broederlijk naast de nieuwe Leaf en Qashqai … die eveneens zuiver elektrisch zullen zijn.

Spoedig zal de Juke facelift neerstrijken bij de lokale Nissan verdeler. Dit met een Belgisch prijskaartje dat in de lijn zal liggen van het huidige aanbod (vanaf 26.500 euro).