Officieel: Nissan Ariya Nismo EV 435 pk (2024)Feestelijk nieuws vanuit de Japanse hoofdstad, Nissan heeft met de Ariya Nismo eindelijk een sportieve EV crossover!

Uiteraard pakte Nissan stevig uit tijdens de Tokyo Auto Salon 2024. Dit met de (langverwachte) Ariya Nismo topversie. Net zoals voordien staat het Nismo label garant voor een sportieve make-over, zowel op visueel vlak als qua prestaties én rijgedrag. Tegen de lente komt deze sportieve EV op de Japanse markt, nadien volgen er vermoedelijk nog meer regio’s/landen.

Naar goede Nismo gewoonte vinden we rondom de nodige rode en zwarte accenten terug net zoals nieuwe 20” velgen. Achteraan prijken er zowaar twee (!) spoilers en binnenin is er aan alcantara en contrasterende rode stiknaden geen gebrek. De sportzetels moeten de nodige stevigheid en ondersteuning bieden.

Ook de Nissan Ariya Nismo rekent op e-4ORCE vierwielaandrijving dankzij de aanwezigheid van twee elektromotoren (eentje voor+achteraan). In het geval van de Ariya Nismo e-4ORCE B6 ligt het systeemvermogen op 362 pk / 560 Nm en krijg je een 66 kWh accupack. De B90 variant is de top-topversie met 429 pk / 600 Nm en 91 kWh aan batterijen.

Prestatiecijfers werden vreemd genoeg niet vrijgegeven, wel dat het gewicht respectievelijk 2.080 kg of 2.210 kg bedraagt. En dat de Nismo ingenieurs al hun liefde, kennis en kunde in een nieuwe afstelling voor het onderstel hebben gestoken. Voor de (digitale) soundtrack ging Nissan ter rade bij hun Formule E raceteam!

Een Belgische lanceringsdatum en bijhorend Ariya Nismo prijskaartje werd nog niet gecommuniceerd. Misschien weet de lokale verdeler wel meer? Daar heb je alvast een reguliere Ariya in ruil voor 48.400 euro. Voor een Ariya e-4ORCE met 306 pk wordt dat minstens 64.900 euro.