Officieel: Ford Puma ST (2020)

Officieel: Ford Puma ST crossover 200 pk (2020)Dit is de hete Ford Puma ST crossover!

Omdat de (Europese) consument verzot is op kleurrijke crossovers kwam Ford met de funky Puma ten tonele, gebaseerd op de getalenteerde Fiesta. Daarvan is er een speelse Fiesta ST topversie … en dus trekt de Blauwe Ovaal die lijn door richting de hete Puma ST crossover!

Onder de motorkap ligt er dan ook een 1.5-liter EcoBoost driecilinder benzinemotor met 200 pk / 320 Nm. Het vermogen vloeit via de manuele zesbak naar de voorwielen, in 6,7 seconden (launch control!) moet je 100 km/u kunnen aantikken en bij 220 km/u is het gedaan met de acceleratiepret. Tegelijk zijn er krachtige(re) remmen voorzien.

De reguliere Puma was er al in de blitse ST Line, de Puma ST gaat uiteraard nog een stapje verder met een agressievere voorbumper, contrasterend zwart dak, sportief Michelin Pilot Sport 4S rubber, hippe 19” velgen, subtiele spoiler en dubbele uitlaat. In de kleurboek vinden we Agate Black, Desert Island Blue, Fantastic Red, Frozen White, Magnetic en Mean Green (ST exclusief) terug. Binnenin prijken er (verwerkbare!) Recaro sportzetels, contrasterende stiknaden, een afgeplat stuurwiel, ST versnellingspook en een “sportief” motiefje als binnenbekleding.

Net zoals bij de Fiesta ST is er optioneel een Performance Pack beschikbaar met extra goodies én een mechanische Quaife sperdifferentieel waarmee je nog getalenteerder de bocht in/uit kan gaan. Torque Vectoring Control verbetert dan weer de wegligging en het stijvere onderstel de stabiliteit. Ford is (niet geheel onterecht) zéér fier op haar directe afstelling van het stuurgevoel. Via de Sport rijmodi knop op het stuurwiel kan je tevens een sportievere soundtrack verkrijgen dankzij de Active Noise Control.

Eind 2020 moet de Puma ST gaan blinken in de nabijgelegen Ford showroom. Een Belgische vanafprijs is er nog niet.

Lees hier onze rijtest met de Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...