Teaser: Ford Puma ST (2020)

Teaser: Ford Puma ST (2020)Ford maakt ons warm voor een hete Puma ST crossover.

Ford heeft de Puma benaming van onder het stof gehaald voor een nieuwe funky en opmerkelijk praktische crossover. Op motorisch vlak bespeuren we naast de klassieke EcoBoost en EcoBlue motoren ook enkele interessante mild hybrides die aangename prestaties met zuinigheid proberen te verzoenen. Maar nu blijkt – eindelijk officieel – dat er nog een straffere Puma in de pijplijn zit na een video van Ford UK op Facebook!

Zo werkt het Ford Performance team aan een Puma ST die hopelijk even hard zal begeesteren als de technisch gerelateerde Fiesta ST. Reken dus op een aangedikte vormgeving, grote velgen, subtiele spoiler, dubbele uitlaat, Recaro sportzetels, B&O audiosysteem en veel chroom/alcantara/contrasterende rode stiknaden binnenin. Onder de motorkap verwachten we de 1.5-liter EcoBoost driecilinder met (minstens) 200 pk / 270 Nm.

Crossovers doen het vandaag de dag bijzonder goed dus is het meer dan (economisch) logisch dat Ford haar gamma hier aandikt, anderzijds blijft het jammer dat ze niet wouden/konden investeren in een nieuwe Focus RS

Lees hier onze rijtest met de Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...