Officieel: Volkswagen Golf Alltrack (2020)

Officieel: Volkswagen Golf Alltrack (2020)De nieuwe Volkswagen Golf Alltrack is klaar voor het avontuur!

Na de reguliere Golf hatchback en praktische Golf Variant koetswerkvormen lanceert Volkswagen eveneens de avontuurlijke Golf Alltrack afgeleide die zich onder de Tiguan SUV positioneert. De nieuwe Golf Alltrack gaat – naar goede gewoonte – verder op de Golf Variant maar oogt net wat robuuster dankzij extra bescherming/kunststof rondom en de toegenomen bodemvrijheid. Al maak je het hiermee toch best niet al te bont… De typerende dagrijverlichting komt hier duidelijk over van de sportieve Golf GTI, Golf GTD en Golf GTE modellen!

VW specificeerde nog niet met welke (top)motorisaties de Golf Alltrack aangeboden zal worden, we hebben een lichtblauw vermoeden dat dit de 2.0-liter TDI met 150 pk en de zeventraps DSG automaat zal zijn. Een sleepvermogen van 2.000 kg biedt de nodige mogelijkheden voor de actieve medemens net zoals permanente vierwielaandrijving (4MOTION). Binnenin zou je “onderscheidende” details/accenten moeten terugvinden.

De Volkswagen Golf Alltrack kan zich uit de slag trekken op onverharde ondergrond maar om volledig te kunnen profiteren van de vele rijhulpmiddelen (ondermeer digitaal dashboard, Travel Assist en slimme Matrix “IQ.LGHT” LED lichtblokken) zoek je toch best geasfalteerde wegen op. Begin 2021 moet deze Duitse avonturier in de VW showroom staan, prijzen volgen later.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...