Officieel: Volkswagen Golf Variant (2020)

Officieel: Volkswagen Golf Variant (2020)De gloednieuwe Volkswagen Golf Variant biedt praktisch gebruiksgemak met maximaal 1.642 liter bagageruimte!

Dat VW opnieuw met een functionele Golf Variant zou komen op basis van de achtste Golf generatie was een publiek geheim, vandaag komt de Duitse autobouwer naar buiten met alle informatie. In de hoogte en breedte blijft de Golf Variant trouw aan de afmetingen van de Golf hatchback, in de lengte komt er zowaar 35 centimeter bij. In vergelijking met de vorige Golf Variant meet de nieuwkomer 6,6 centimeter langer.

De riantere buitenafmetingen zijn uiteraard goed nieuws voor de inzittenden (lees: extra been/hoofdruimte achterin), de koffer slikt hier 611 liter tot maximaal 1.642 liter (wat respectievelijk +7 en +22 is ten opzichte van het uitgaande model). Wie wil kan een elektrische kofferklep krijgen.

Volkswagen zal de praktische Golf Variant aanbieden met klassiek aanbod aan TSI (benzine), eTSI (mild hybrid benzine) en TDI (diesel) motoren. Momenteel zonder specifieke details maar we gaan er vanuit dat het klassieke aanbod van de hatchback behouden blijft in de vorm van een 1.0-liter TSI driecilinder (110 pk), 1.5-liter TSI viercilinder (130 pk of 150 pk) en 2.0-liter TDI (115 pk of 150 pk). Naast een manuele zes-versnellingsbak is er ook een DSG automaat met dubbele koppeling voorhanden. Of er ook een Golf Variant eHybrid plug-in hybride is momenteel niet duidelijk.

Om het geheel iets spannender te maken dan het in werkelijkheid is lanceert Volkswagen de Golf Variant in deze strakke R-Line uitvoering en bloedrode koetswerkkleur. In basisvorm zal het iets minder blits ogen maar met de Life, Style en R-Line uitvoeringen en riante personalisatiegidsmoet je wel iets kunnen doen. De standaarduitrusting omvat alvast het digitale dashboard, 8,25” infotainmentsysteem, noodremhulp, keyless start/go, Lane Assist en de Car2X technologie terwijl er via de optielijst allerhande moderne rijhulp/veiligheid/connectiviteit ter beschikking staat.

Tegelijk met de Golf Variant introduceert VW ook de nieuwe Golf Alltrack die net wat avontuurlijker met extra bescherming, grotere bodemvrijheid en een unieke voorzijde (à la GTI, GTD en GTE) voor de dag komt en met 4MOTION vierwielaandrijving net wat verder/dieper moet geraken.

Sinds 1993 maakt de Variant deel uit van het succesvolle Golf gamma, over vijf generaties is de toegankelijke pakezel uit Wolfsburg goed voor ongeveer drie miljoen verkochte exemplaren. Tegen het einde van 2020 verwachten we de Golf Variant in de Belgische Volkswagen showrooms, momenteel is er nog geen zicht op een vanafprijs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...